Fisketur til Texas efter alligator gedder i oktober 2011

Henrik og jeg så for et års tid siden en udsendelse om fiskeri i tv efter alligator gedder. Bagefter så vi på hinanden og sagde: sådan en vil vi fange.

Inden dagen var gået, havde vi bestilt en tur til Texas, over til Kirk Kirkland som er ”mester alligator gar”, ( alligator gedde mester).

Vi rejste fra Billund søndag morgen og var i Houston Texas samme dag om aftenen. Efter denne rejse var vi godt trætte.

Vi blev afhentet af Kirk i lufthavnen. Han og konen kørte os til en lille by, der hedder Trinity. Der blev vi indlogeret på et motel, som blev vores hjem i de næste 8 dage.

Vi fik sovet godt i nogle rigtig gode senge, og vi var mega friske til at komme på fisketur mandag morgen.

Kl. 06.00 blev vi, som aftalt, hentet. Kirk havde sin båd med efter bilen. Det var en stor alu jolle med en 50hk. Jet påhængsmotor.

Henrik var ved at springe i luften af spænding. Jeg sagde, at han måtte få den første fisk, som ville bide på krogen,

Vi kørte i ca. 1 time, og så var vi fremme ved den flod vi skulle fiske på. Vi fik hurtigt båden i vandet.

Der var så mange fisk omkring os, som sprang ud af vandet. Vi kunne ikke rigtig forstå, at vi bare skulle sejle videre, men vi sejlede i ca. 20 min. Så blev agnen sat og stængerne kom på land udstyret med en bidemelder.

Jeg vil lige sige, at der er så meget dyreliv, som vi aldrig havde drømt om. Den første dag så vi bævere, vaskebjørne, ørne, skildpadder og senere så vi alligatorer, hjorte der svømmede over floden og mange andre dyr.

Nu var vi i gang med at fiske. Vi sad og talte med Kirk og skulle jo lige finde ud af, hvad han var for en gut. Jeg kan kun sige, at han var stort set lige som os på mange områder. (fiskegal). Han var en rigtig sydstats mand.

Da der var gået ca. 30min. fra vi startede, var der liv i en bidemelder. Henrik var ved at gå til af spænding, det var jo ham, der havde retten til den første fisk. Kirk sejlede stille hen til stangen, Henrik tog stangen og vi sejlede stille efter flåddet, som flyttede sig stille og roligt. Vi så på Kirk og tænkte: skal vi ikke snart gøre noget? men han havde ikke travlt. Så efter ca.10min. nikkede han og Henrik gav modhug, der var fisk på krogen og efter 5min. havde vi den første alligator gedde i båden. Vi var helt vilde, for det var det, vi havde drømt om i et år. Fisken vejede ca.12kg. Det var en meget flot fisk.

Fisken var mærket og det viste sig, at Kirk havde fanget den 3 måneder tidligere. I mellemtiden var den vokset 3cm. Det var den eneste fisk, vi fangede på turen, som var mærket. Kirk har mærket 2200 alligator gedder.

Vi fik taget en masse billeder af fisken, for det var jo ikke sikkert, at vi ville fange flere fisk. Men der gik kun få min, så var der bid igen. Nu var det min tur. Efter 15min. stod jeg med min første alligator gedde, som vejede ca.18kg. På den første dag fik Henrik i alt 3 gedder på op til 20kg. Jeg fik 2 gedder på op til 22kg. En rigtig god dag.

Vi kom hjem til motellet sidst på eftermiddagen, fik et bad, og en masse snak om dagens fiskeri.

Kirk kom og hentede os kl. 18.30, for så skulle vi ud at spise. Da det var overstået, blev vi kørt tilbage til motellet, hvorpå det gik på hovedet i seng, så vi kunne være friske til en ny dag.

Dag 2. Skulle vi ned til en dæmning og fiske forskellige arter, som skulle bruges til agn.

Vi kom frem til dæmningen, som var sidste stop, før en stor sø der var 200km. lang, Det blæste helt vildt, da vi nåede frem. Men nu skal der meget til at stoppe os, så vi fik hurtigt båden i vandet og gik i gang med at fiske efter maller, karper, aborre og andre arter. Vi fik hurtig fanget en masse fisk og sejlede herefter ned af floden, og begyndte fiskeriet efter gedder. Der gik ikke lang tid før der var bid. Henrik fik en fin alligator gedde på ca. 22kg. Vi fik stangen lagt tilbage igen på bredden og lidt efter var det så mig, der kunne hive en gedde op på ca. 20kg. Der gik en time så bippede det inde fra en af bidemelderne. Henrik var klar til at give modhug. Da han bankede krogen i fisken, skete der noget nyt: stangen bøjede bare. Lidt efter sagde Henrik: jeg tror det er en stor fisk og han fik ret. Der kom en alligator gedde på ca. 55kg. Nu var vi da helt vilde…. sikke en fisk.

Da vi havde fået den filmet, var det tid at stoppe for den dag. På vej hjem sagde Henrik, at fra nu af måtte jeg få alle fisk, indtil jeg også havde fanget en stor gedde. Vi kom hjem, gik i bad, ud at spise og i seng.

  1. dag var det afgang kl. 06.00 ned til dæmningen igen. Denne dag blæste det ikke helt så meget, og vi startede som dagen før med arts fiskeri og derefter ned for at fiske gedder.

Nu havde jeg fået håndsret på alle 4 stænger, indtil jeg fangede en stor fisk. Vi sad og fik vores frokost, som hver dag bestod af toast, brød med skinke og en masse frisk salat. Det var meget godt. Jeg var lige ved at køre en god bid i munden, da der blev larm nede fra en stang. 20min. senere var jeg lige ved at ….. i bukserne. Der kom et monster op af vandet. Efter en sjov og heftig fight kom vi på land, fik nogle billeder af gedden. Den vejede 71kg. Nu var jeg ligesom med i kampen igen, og vi gik tilbage til at byttes om biddene.

Henrik fik senere en gedde på ca. 45kg. Nu må jeg lige sige, at der er 2 andre gedde arter i floden, den ene hedder en langnæset alligator gedde og kan veje op til ca. 25 kg. Dem er der millioner af i floden, og vi så dem hele tiden i overfladen. Den 3. art er ikke så stor, den vejer op til ca. 5 kg. Den hedder en plettet gedde.

Vi var også begyndt at fiske efter langnæsede gedder inde fra land. Der brugte vi en prop og en krog og fiskede ca. 1m nede i vandet. Krogen drev med strømmen.

Vi havde mange bid af de langnæsede og de svømmede lystig med agnen. Vi havde fået at vide, at de var svære at kroge, fordi de har en lille hals. Når vi kunne mærke, at de gjorde et lille stop, var det for at sluge agnen og så var de,t når de begyndte at svømme igen, at vi skulle slå til. Det gjorde vi så, men vi fik en lang næse hver gang og ingen fisk.

Nu bibbede det igen. Det var min tur og vi sejlede efter flåddet et godt stykke tid, for fisken havde travlt. Kirk nikkede, og jeg lagde godt med kræfter i, i håb om at denne fisk var lige så stor, som den sidste, jeg fik. Det var en lille fisk men til gengæld var det en langnæset gedde. Den vejede 10kg. Det var en ny art til mig og så førte jeg over Henrik.

Vi kom ind på bredden igen for at fiske videre efter langnæsede. I mellemtiden havde jeg lagt en lille agnkrog ud ca. 4m. fra land bare for at se, hvad der ville ske.

Efter ca. 25min. fik jeg endelig en langnæset på krogen. Det var en rigtig fin langnæset på ca. 7kg. Nu var jeg nærmest utålelig at være sammen med, mente Henrik.

Linen på stangen, som jeg lige havde lagt ud, begyndte at løbe ud. Henrik som stod nærmest kom lige til at tage stangen og hive fisken ind. Det var den 3. gedde art, en lille fin plettet gedde på ca. 3kg. Jeg kunne kun ønske Henrik tillykke med den fine fisk, som han stjal fra mig. Det var ham vel undt, for han var meget presset. Dagen sluttede som sædvanlig: hjem, ud at spise og i seng.

  1. dag tog vi til dæmningen igen. I dag er det stille vejr. Der er en enkelt fiskeart, som jeg ikke har fanget endnu. Det er en Buffelo karpe. Kirk og Henrik har fanget flere af dem, men jeg fanger bare skæl karper. De er gode til agn. Endelig så lykkedes det mig at fange en fin Buffelo karpe på ca. 4kg. Så var min dag reddet.

 

Dag 5.

I dag vil Kirk sejle os ud på søen. Vejret skulle blive godt med stille vind.

Det er en opdæmmet sø, der er 200 km lang. Der mangler vand i søen, så al den gamle skov, der har været under vand i mange år, rager nu 2m. op i luften. Det var meget mærkelig at sejle rundt her. Vi kom på pladsen og begyndte fiskeriet efter gedder.

Henrik fik bid efter få min. Det var langnæser og det gik som det plejede. De spyttede agnen ud.

Nu begyndte det at blæse op, det kunne Kirk ikke lide, så vi pakkede sammen og sejlede til land.

Næste stop blev i floden ikke langt fra Trinity by. Vi sejlede i 15min og grejet blev sat. Der var ikke så meget liv på vandet i dag, men efter 45min. var der en glad melodi inde fra land. Det var Henriks tur. Han fik stangen i båden og vi sejlede efter fisken. Den svømmede lige over til den anden side af floden. Henrik gav modhug og i det samme duggede en fin blå malle op på ca. 10,5kg. Så var den dag reddet. Nu var kl. 15.00 og vi pakkede sammen for i dag og kørte hjem til motellet igen.

Dag 6

I dag skulle vi langt syd på for at fiske i floden. Vi kørte i små 2 timer og var fremme ved det største, stejleste og længste slæbested jeg nogen sinde har set.

Vi fik båden i vandet og sejlede nedstrøms i 30min. Stængerne kom i vandet og fiskeriet var i gang.

Der var meget liv i floden. Fiskene sprang hele tiden. En fantastisk morgen. Pludselig var der en hjort, der sprang i vandet for at krydse floden, det skete 100m. fra os; èn mere på opleveren.

Der gik ca. 30min, så var der larm fra en af stængerne. Det var Henriks stang. Han fik den om bord og vi sejlede stille efter fisken, efter 5 min gav han modhug. Der var fisk på krogen, en god gedde på ca. 25kg. Nu var vi på banen igen.

Der skete ikke mere på den plads, så vi rykkede 10min. længere ned af floden, På det sted var der altid mange langnæser, så det var lige noget for Henrik. Det gik som det plejede: Han havde det ene bid efter det andet, men ikke én, hvor krogen sad fast.

På den plads fik vi ikke kontakt med nogle gedder, så vi sejlede opstrøms igen for at prøve et 3. sted. Vi fik grejet i vandet og lagde os i skyggen for at holde frokost.

Jeg havde rigget en stang til med en mindre krog og et stykke kød, det lå på bunden ca. 4m ude i vandet. Der gik ikke lang tid så var der udløb. Jeg gav modhug men det var ikke en fisk jeg havde fanget før, den opførte sig mærkelig. Jeg troede, det var en rødspætte jeg havde på krogen. Det blev til en rødøjet skildpadde. Men det var jo også en art.

Jeg fik grejet ud igen og ikke længe efter var der bid igen. Denne gang var der da liv i den anden ende og stor var overraskelsen, da der dukker en fladhovedet malle op. Det var den 3.malle art som er i floden. Den er meget sjælden og det var kun 3. gang i år, der var blevet fanget sådan en.

Vi fik nogle gode billeder af mallen og så blev den sat ud igen. Den vejede ca. 5kg.

Lidt efter var der alarm ovre på den anden side af floden. Kirk mente, at det var en stor skildpadde, der gik med agnen, for flåddet var ved at være helt inde ved land. Henrik fik stangen, men der var ikke noget i den anden ende.

Vi sejlede videre opstrøms for at prøve et sidste sted den dag. Mens vi sejlede, fik vi øje på en alligator den lå inde på land. Det var en 2m. lang alligator, der var ved at æde. Kirk var ikke meget for at fiske der, hvor vi kom frem, for floden var fyldt med store træer. Ikke desto mindre fik vi grejet ud, og der gik ikke længe, før der var alarm. Det var min tur til at tage stangen. Vi sejlede stille rundt efter fisken og efter noget tid stod flåddet stille få meter fra land. Jeg gav modhug, fik flåddet fri af vandet og vi kunne se at linen gik langt ud i floden. Linen måtte have haft fat i en gren under vandet. Linen blev hurtig stram. Jeg kunne mærke, at det var en stor fisk, og den trak rundt med os, som den havde lyst til. Efter en tid fik vi det første korte syn af bamsen. Den var meget stor og jeg fightede videre i nogle min. Da fisken kom hen til båden satte Kirk slyngen om fisken, og vi kom af vejen. Det var en stor alligator gedde. Den var 217cm lang og 101cm omkring maven. Den vejede 90,5kg. Det var den 4. største Kirk havde fået hele året.

Vi fik vores grej pakket sammen og så skulle vi finde et godt sted til at tage nogle billeder af fisken. Alt det tog nok 45 min, og da vi var færdige, skubbede jeg fisken ud i dybet og den svømmede bare stille og roligt af sted. Det er utroligt, at en fisk kan ligge i timer på land i 30graders varme, uden at blive påvirket af det.

Vi kørte stille hjem efter en eventyrlig fiskedag.

Dag 7. Det er vores sidste dag. Vi kører afsted kl. 0600 som sædvanlig. Det regnede, og det var det første regnvejr, de havde set i 9 måneder. Det lynede og tordnede hele vejen ned til dæmningen. Vi sad og ventede i 2 timer, inden det blev tørvejr igen.

Endelig vi fik båden i vandet og sejlede rundt ved dæmningen for at fange nogle langnæser og lidt forskellige arter.

Efter 2 timer sejlede vi lidt ned af floden for at fiske efter gedder og Henrik skulle stadig fiske efter langnæser.

Fiskene var ikke i bidehumør den dag, og vi fik kun 2 forsigtige bid på de store stænger,

Timerne gik og vi måtte til at pakke grejet sammen. For sidste gang på denne helt igennem super gode tur!

Vi kom hjem til motellet, fik et bad, og så kom den store overraskelse. Kirk og hans familie havde lavet varm mad til os. De slæbte mad ind og for første gang i en uge fik vi rigtige kartofler; det var godt.

Næste morgen kl. 10.00 blev vi hentet og kørt til lufthavnen og det var så enden på denne helt forrygende fisketur!

Det er en tur der kan anbefales til alle.

Her er en liste over de fisk vi fik. .Vi fik 16 stk. alligator gedder på turen

Alligator gar

Longnose gar

Flathead catfish

Channel catfish

Blue catfish

Rio grande perch

Green sunnfish

Blue gill sunnfish

Red ear sunnfish

Rock bass

White bass

Smallmouth buffalo

Common carp

Red eared turtle

Mvh. Per Jensen