Fisketur til Florida november 2014

Her kommer en beretning fra vores 2 ugers tur i Florida. Arrangeret af Kipling rejser.

Første uge var vi 5 mand på turen: Ole, Søren, Per Carlsen, Erik og Per. Vi kom planmæssig til Orlando, hvor vi havde lejet en bil, så vi kunne køre over til den anden side af Florida, til Englewood, hvor vi skulle bo de næste 2 uger.

Vi kom frem til adressen efter en enkelt smutter. Det var noget med en adresse som ikke var helt korrekt lagt ind af turlederen inden afrejse. Det gav 15 minutters ekstra kørsel i vores fine bil. (Dogde mini van.)

Vi lagde ud med en fridag, hvor vi kunne få købt mad ind og folk lige kunne nå at få hvilet ud efter rejsen.

Nu var det tid til at tage på fiskeri. Alle var spændte og humøret kunne ikke blive bedre.

Vi sejlede 5min. ud på havet, hvor vi skulle fiskes små agnfisk. Vi fiskede i 15min. så var der fanget rigeligt med fisk. Vi fangede nok 10-15 arter småfisk, hver dag og ingen dag uden nye arter.

Vi sejlede videre ud i havet i ca. 2 timer, så var vi fremme ved første vrag. Der gik ikke mange sek. før Carlsen var i gang med at fighte sin første Amber Jack på 20kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erik fik en baracuda på 5kg. Alle fik store Amber Jack op til 25-28kg. Søren fik også en Baracuda på ca. 6kg. Der blev også fanget lidt små spansk makreller på ca. 1kg. Nu havde alle lange arme af at kæmpe med Amber Jack, så der var stemning for at prøve at fiske efter hajer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi sejlede ind på lavere vand, hvor vi ankrede op for at begynde på hajfiskeriet.

Der gik ikke længe før Per Carlsen havde den første haj på krogen, det var en nathaj på ca. 12kg. hvilket er en stor fisk af den art.

Nu blev det Eriks tur. Han valgte at fange en stor Nursehaj på hele 130kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste mand i rækken var Ole, han fik en flot Tyrhaj på 80kg.

Det var første dagen og alle var meget forbavsede over, hvad 1 dags fiskeri kunne indbringe.

Vi kørte hjem og fik handlet ind til aftensmad. Ole var blevet udnævnt til chefkok og det levede han bestemt op til på hele turen. Tak til Ole.

Dag 2 startede med små agnfisk, og så ud og fiske som dagen før. Der blev igen fanget mange store Amber Jack op til 28kg. Erik fik også en Jack trawelle på 9kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så gik turen ind for at fiske hajer. Carlsen fik en Nursehaj på 135kg. Så var det Sørens tur til at fange en tyrhaj på 75kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 3 startede som de andre. Små agnfisk til at starte med og så ud for at bytte dem til store agnfisk. Så sejlede vi ud for at fiske store Amber Jack igen op til 28kg.

I dag fik Carlsen også en Jack trawelle på 9kg. Nu ville vi prøve at fiske efter goliat grouper. Det var Erik der skulle starte fiskeriet. Det foregår siddende i en stol og med en meget stiv stang med et Awet hjul med 4mm line på. Nu var det så bare at sætte et stykke agn på krogen (amber jack ca. 8kg. )

Tom kørte agnen stille ned igennem vandet og så var det med at være klar til at rulle line ind når Tom sagde ”go”. Nu ved jeg ikke, hvilken del af det Erik ikke havde forstået for han prøvede at få bid mange gange resten af dagen, men goliat grouperen ville ikke med op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imens Erik fiskede efter goliat grouper fik Tom øje på en Cobia på 40kg. Han blev helt vild. Det var ikke tit man kom i nærheden af en Cobia og aldrig i den størrelse. Tom fik hurtigt sat agnfisk (en sild) på krogen. Nu gik den vilde jagt. Jeg har aldrig set en agnfisk svømme så hurtig men ak silden tabte. Nu var det Carlsens tur til at få sved på panden. Han røg rundt på båden med stangen godt plantet i sin lille mave.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter en lang og sej kamp måtte Cobiaen give op. Medens Carlsen fightede Cobiaen kunne vi se en makker til fisken følge med rundt. Tom sagde de altid svømmede rundt parvis så nu skulle vi have den anden til at bide på. Jeg satte en lille agnfisk på krogen og en prop ca. én meter fra krogen. Jeg lod den ligge stille og drive rundt og der gik ikke længe før den anden Cobia bed på. Denne gang blev det Erik som fik stangen. Det gik som med den første. Efter en lang og sej kamp fik vi også nr. 2 på dæk. Erik var næsten lige så træt som fisken. Nu kunne vi ikke ønske os mere den dag.

Vi sejlede hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom i havn gik Tom straks i gang med at rense de 2 Cobiaer. Vi fik en pose fisk med hjem til vores aftensmad. Det smagte rigtig godt.

Dag 4 startede som de andre dage med at fange agnfisk. I dag skulle vi ud og fange de store Grouper. Vi skulle først fange Amber Jack til agn. Det tog ikke lang tid så havde vi dem vi skulle bruge. Det var på samme vrag vi skulle fiske Grouper. Erik blev igen sat i stolen. Det gik som dagen før. Første gang var en nitter men så fik han bid for alvor. Nu gjorde han alt det vi havde fortalt ham og efter en kort og hidsig fight kom der et monster op af dybet, en goliat Grouper på 100kg. Næste mand var Carlsen. Han var hurtig på aftrækkeren, så der gik ikke længe inden han hev en basse på 85kg. op. Nu var det Sørens tur, han var noget beskeden, da den han fangede kun vejede 40kg. Men han havde fanget større Goliat Grouper sidste år, så det kunne han godt leve med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kunne se mange store Baracudaer i vandet rundt om båden, så dem ville Erik og Carlsen gerne have fat i. De prøvede meget ivrige, men fiskene ville ikke bide på krogen eller også bed de linen over. Imedens Erik og Carlsen stod og kæmpede med Baracudaerne begyndte det at regne og det blev hurtig til skybrud. Inden vi sejlede hjem fik Carlsen dog en flot Gag grouper på 4kg.

Det var 4 fantastiske fiskedage med masser af super fisk til alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste dag skulle jeg køre Erik og Carlsen til lufthavnen da deres fiskeuge var gået og så skulle jeg have Paw med tilbage. Han var rejst alene over til os for at være med den sidste uge.

Vi havde igen en fridag mandag så Paw kunne blive frisk efter flyveturen.

5. fiskedag startede som de andre dage. Fiske småfisk og så videre ud for at fange store agnfisk. Paw fiskede alt det der var bid på indtil han var ved at være træt (han var så bange for at der ikke var nogen fisk til ham) Han startede stille ud med at fange de mindste Amber Jack, vi havde set på turen, op til 10kg. Der var også mange Baracudaer i vandet og dem fangede vi en del af. Paw fik op til 8kg. Søren op til 7kg. og jeg fik en Bonito på 4kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg stod og dyppede en lille agnfisk i vandet, der var flere Baracudaer omkring den for at se, men de ville ikke tage den. Så smed jeg agnfisken 10meter ud fra båden og halløj så skete der noget. Der blev revet line af hjulet. Nu kunne vi se at det var en Spansk Makrel. Pludselig ville fisken ikke være i vandet mere. Den røg 1meter op af vandet. Tom sagde at han kunne se at den var blevet bidt i siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var helt sikker en haj der havde været efter Makrellen. Det var nok derfor den prøvede på at flyve. Nå men jeg fik den ind til båden efter en lang og vild fight nu skulle vi bare have gaffen i den, men den skulle lige prøve en sidste gang og så svømmede den ind under båden og satte sig fast imellem skrog og skrue. Linen blev slidt over, fisken kom frem et par gange men vi nåede ikke at kroge den før den var væk. Det var ellers en stor spansk makrel på ca. 15kg. Nu skulle vi have gang i hajerne og det varede ikke længe før der var bid. Paw startede med at få en Goliat Grouper på 70kg. Lidt senere fik han en Tyrhaj på hele 130kg. Nu ville Paw have en pause, han så også ud til at have brug for den. Jeg har sjældent set èn ryste så meget på hænderne. Nu var det så min tur til af fange en fisk. Der blev bid på en af stængerne med et lille multi hjul.

Jeg kunne godt mærke at der var god vægt på fisken, men op det skulle den og inden længe lå der en Goliat Grouper på 80kg. på dækket og så på mig. Nu var Paw klar igen og sidste fisk denne dag blev en flot Nathaj på 12kg til Paw.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 6. Igen småagn og så ud for at fange stor agn. Vi ville fiske som dagen før.

Søren fik Amer Jack på 15kg og jeg fik én på 14kg. Paw fik på 11og14kg. Nu havde vi agn nok til hajfiskeriet.

Paw fik en sjælden haj på 70kg. Det var en Dusti haj, den var meget gammel. Det er den haj med de største tænder og sikke nogle bisser. Senere fik han Tyrhaj på 50kg. Spinnerhaj på 40kg. Nathaj på 14kg. Søren fik 2 stk. Barrecudaer på ca. 10kg. Ole fik en på samme størrelse.

Jeg fik også en Nurcehaj på 60kg. Nu var vi mættet for den dag.

Igen en helt utrolig dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 7 startede igen som de andre dage med småagn. Senere ville vi ud for at fiske snapper og det skal jeg love for at vi kom. Det var helt utroligt at fange så mange flotte fisk.

Ole fik èn, for os, ny hajart: Skarpsnudet haj på 4kg. Mange røde snapper op til 5kg. 2 stk. røde Grouper op til 5kg. Mangrove snapper.

Paw fik mange Røde snapper op til 7kg. Røde Grouper op til 4kg. Linje Snapper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søren fik Bonito 3kg. mange Røde snapper op til 5kg. En sugefisk på 3kg. En Jordbær snapper og mange Røde Grouper op til 5kg og èn Mangrove snapper.

Jeg fik en Suge fisk på 4kg. Mange Røde Snapper op til 8kg. En Mangrove Snapper. Mange Røde groupe.

Igen en dag med fiskeri langt ud over, hvad vi kunne ønske os.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 8. I dag skulle vi ud for at fiske efter Spansk makreller. Her ville Tom fange agn med et stort kaste net. Det var han nu meget god til. Efter få kast havde vi lige den slags agn vi skulle bruge.

Vi sejlede 45min. ud i havet. Tom ville ikke sejle så langt ud i dag, da vejret ikke ville blive så godt. Det fik han også ret i. Det blev den koldeste dag på turen og så blæste det også ret godt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom frem til fiskepladsen og begyndte at drive. P.g.a. vejret kunne vi kun bruge 2 stænger. Paw skulle have første bid. Det kom ret hurtigt og det så ud til at være en god stor fisk, for linen røg af hjulet. Men der gik ikke længe inden fisken tabte kampånden og Paw kunne hive den ind til båden uden problemer. Da kunne vi se, hvorfor fisken var blevet træt. Den bagerste del var blevet bidt af. Som Tom sagde: ”de plejer at kæmpe godt men det kræver at de har en hale”. Den vejede nok 6kg. Paw fik dog senere en hel fisk ind på ca. 4kg.

Så var det Oles tur. Han fik også en fisk, uden bagkrop, derefter dog også en hel fisk.

Søren fik 2 hele fisk også på 4-5kg.

Det samme fik jeg.

Nu var vi ved at små fryse alle sammen, så vi blev enige om at fiskeriet var slut for denne gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom tidlig i havn. Nu ville vi hjem og have et varmt bad.

Om aftenen tog vi afsked med Florida med manèr på den nærliggende restaurant, hvor vi fik en rigtig god middag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil gerne takke alle jer der var med på turen for et helt igennem godt selskab det bliver ikke bedre. Jeg håber vi kan gøre det om en anden god gang.

Mange store fiske hilsner

Per.