Fisketur til Florida november 2013

Her kommer en beretning om en uforglemmelig fisketur til Englewood i Florida. Vi var 3 mand af sted: Karsten, Søren og jeg selv.

Det hele startede med at jeg sammen med flere andre venner havde talt om at vi ville en tur til Alaska, for at fiske helleflynder og andre arter sidst i 2013. Nu er det bare sådan at vinteren er ved at komme på denne tid af året og jeg har ikke mulighed for at komme af sted før, da jeg skal passe kunderne på Bodil.

I maj skulle jeg have Sorø fiskeklub med på en 2 dags tur. Jesper der stod for turen var lige kommet hjem fra Florida og han kunne vise billeder af alle mulige store og små fisk. Alle med det til fældes at de var totalt vilde når de fik en krog i munden. Det lød jo spændende,

Vi blev enige om at det var der, vi måtte hen til efteråret.

Jesper arbejder ved Kipling Travel og de fik lavet en tur til os, der lød på 5 fiskedage og et par dage til at rejse frem og tilbage.

Alt var super planlagt på hele rejsen, undtagen en bil udlejer der ville have lidt ekstra penge for en forsikring som alligevel ikke var nødvendig for os.

Karsten hentede Søren og jeg i Thyborøn kl. 02.00 og kørte mod Billund. Det var meget tåget, men vi sad og snakkede mens vi nærmede os Billund. Da vi syd for Give skulle dreje ind mod lufthavnen så vi et dyr på vejen, vi tænkte at det måtte være et rådyr, men nej, rådyr har jo ikke en lang hale som dyret her. Nu var vi helt oppe på siden af den og Karsten og jeg så på hinanden og råbte i munden på hinanden at det er da en ulv. (det kan ikke diskuteres).

Med sådan en start på turen kunne intet gå galt.

Vi kom til Billund og fløj til Frankfurt og derfra til Miami. Dette forgik i en Airbus A380 og den er godt nok stor.

Da vi var kommet igennem paskontrollen skulle vi med et tog der kun kørte fra lufthavnen og til et center hvor de udlejer biler.

Vi fik vores bil og turen gik mod Englewood.

Efter ca. 5 timer i bil med indlagt spisepause og en del fejlkørsler kom vi til Englewood, hvor vi blev modtaget af Julie. Julie var hende som ejede huset vi skulle bo i. Hun var rigtig sød og det var et rigtigt pænt hus. Før vi nåede frem fik vi en sms fra Tom som vi skulle sejle med. Han aflyste turen næste dag pga. vejret. Det var jo kedelig men alligevel ok. for os. Så kunne vi få handlet ind og blive dus med det hele efter den lange rejse.

1 fiskedag.

Vi var som små børn til juleaften. Vi stod op kl. 03.00  fik et solidt morgenmad, som det nu fås når kokken er med. Godt med æg og bacon og en par spande kaffe, Vi sad ude på teressen  og spiste i shorts og bar mave og det var ikke engang koldt.

Herefter kørte vi ned til Tom, Det er 15 min. i bil. Vi var der ca. kl. 06.30. Toms båd ligger i en lille privat havn. Det var en stille og smuk solopgang. Vi smed fortøjningerne og begyndte at sejle ud i den inderste fjord. Det var et fantastisk syn med mangrove skov på alle sider. Vandet kogte af liv, der var fisk overalt.

Nu fik båden mere gas og vi var kommet helt ud i den mexicanske golf. Vi sejlede med 18mil i timen, det var farten når man skulle flytte fra sted til sted.

Vi sad og talte om, hvad vi mon ville fange. Optimismen fejlede ikke noget. Tom havde en tønde med som var fuld af levende agn. Også skibshunden Wagner så ud til at tro på fiskeriet, Aldrig har vi set en hund gå sådan op i fiskeri. Det skal opleves.

Vi havde sejlet 2 timer da Tom endelig tog gassen af båden, Vi skulle fiske på vrag efter amber jack.

Vi ankrede op og fik sat agn på krogene, Jeg vil lige sige at der ovre fisker man kun med cirkel kroge. Tom havde fortalt at vi ikke skulle gøre noget før fisken selv havde kroget sig, Men det ligger så dybt i én at der blev givet nogle seriøse modhug, de første gange der var bid. Det endte galt hver gang. Så var det op med krogen og ny agn på. Søren var den første der fik fisk op. En fin amber  jack på 8-10kg. Så var vi ligesom i gang,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fik en del fisk hver, Jeg mistede også et par stykker halvt oppe i vandet. Pludselig var min line ”klippet”. Jeg spurgte Tom om, hvad der var årsagen. Åh det er bare hajerne der æder maddingen forklarede han, OK. Det var jo fisk på ca. 10kg. der bare lige sådan forsvandt. ØV.

Vi sejlede på flere vrag men der var ikke så mange fisk at fange, så Tom ville sejle en god times tid længere ud i havet. Nu var vi ca. 70 sømil til havs. Vi fik ankret op og Tom sagde vi bare skulle sænke agnfisken stille ned, så ville vi få liv i stangen, Han fik ret, der var så mange store amber jack, jack crevalle og røde grouper, det var helt vildt. Det var lige som når vi fanger mange makreller her hjemme, der er bare den forskel at de fisk her vejede op til ca. 30kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da de største fisk kom på dækket sagde Tom at de var fine til agn. Altså fisk på over 20kg. De blev smidt på is til næste dag, Vi kikkede på hinanden og tænkte, hvad skal vi fange med dem?

Efter et par timer var vi ved at være lidt trætte. Der var heller ikke så mange fisk som ville bide længere. Karsten var kommet på bunden og havde en stor fisk på som røg af igen, Han fik ny agn på krogen og der gik ikke længe før han stod og gryntede at nu havde han en stor fisk på. Det gik stille og roligt op, men lynhurtigt ned på bunden igen, Sådan stod han vel i 30 min. Så kom den endelig. Det var en goliat grouper på ca. 55kg. Sådan en duske mikkel det var jo først næste dag vi skulle fiske dem. Men stor var vores begejstring. Vi stoppede fiskeriet og Tom ville prøve på nogle koreller tættere på land, Vi sejlede i små 3 timer, så skulle vi drivfiske. Det var efter røde grouper og flere snapper arter, Vi fik alle en del fisk her. Nu hvor solen var ved at gå ned blev vi enige om at sejle hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom i land, fik sagt tak til Tom, for en af de bedste fiskedage vi havde prøvet. Vi kom hjem fik et tiltrængt bad. Kokken (Karsten) ville lave en lille bøf til os, Den vejede ca. 600g så der var gang i 2 tallerkner pr. mand. Det var en fantastisk middag. Herefter var vi ved at være trætte og gik til ro.

 

Fiskedag 2

Vi startede med morgen kaffe kl. 04.00 og kørte herefter til båden. Vi var der kl. 06.30.

Tom var klar til at sejle.

I dag stod der en fight stol på dækket, der var også kommet en stor stang med et Awet hjul på i båden. Mon det er der, de 20kgs. agnfisk skal bruges? Vi sejlede 2 timer ud inden vi kom til det første vrag. Det gav ikke noget så vi sejlede videre. Da vi nåede frem til næste vrag lå der allerede en båd på vraget. Tom sagde at det var fiskere der kun fiskede efter spisefisk, så vi skulle bare vente til de sejlede. Der gik også kun en halv time, så var de på vej væk. Vi havde lige fået ankret op og var ved at gøre klar til at fiske goliat grouper, da vi til vores store forbavselse opdagede, at lige under båden var der flere hundrede store amber jack og jack crevalle og over dem gik store barracudaer på ca. 2meter, Tom var for første gang helt vild med at få grej gjort klar til os. Karsten fik hurtigt en krog i vandet og der gik ikke mange øjeblikke før der var fuld gang i ham og hans hjul, Jeg fulgte lige efter og fik også hurtig en monster fisk på krogen. Så skete der noget med Søren som jeg ikke havde set komme, I kampens hede gav Tom Søren et forfang til at fiske baracudaer med, det er bare et stykke gummi slange med 2 stk. 3 kroge og stålveire. Ingen synk på da det skal fiskes i overfladen, Søren kunne jo se fiskene lige under skibet og han ville bare have forfanget de par meter ned i vandet men forfanget ville jo ikke synke. Søren blev helt desperat og sagde surt, man kan da ikke fange noget med et forfang uden bly på. I mellemtiden havde Tom fået gjort et sæt klar med levende agn så Søren også kunne få fanget en fisk. Karsten fik flere store amber jack på op til ca. 40kg. jeg kom lige efter med største på ca.35kg.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søren fik bl.a. en flot jack crevalle på ca. 8 kg. som kom levende i agn tønden. Nu var vi ved at være klar til de helt store fisk. Søren og Karsten blev enige om at jeg skulle fange den første, Jeg satte mig i stolen og Tom satte den jack crevalle på som Søren havde fanget. Jeg fik at vide at når der blev bid skulle jeg bare få den væk fra vraget med det samme ellers ville vi ikke få fisken at se. Tom lod agnen svømme mod bunden. Der var kun 30meter vand og der var vel plads til 40meter line på hjulet, det var 3mm monofil line. Agnen var kommet på bunden og jeg var forberedt på at skulle være i stolen i halve timer, men der gik ikke 1 minut så var der bid, jeg gjorde som der var blevet sagt, rullede som en gal, jeg syntes godt nok den virkede lidt tung, men Tom sagde at det var en lille fisk jeg havde på krogen, Alt er jo relativt men den lille fisk vejede 130kg. En ok. aborre syntes jeg.foto%202

 

Søren fik 2 stk. på henholdsvis 70kg. og 90kg. Karsten fik en på ca. 65kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu ville vi gerne prøve at fange de store barracudaer som svømmede omkring båden hele tiden, Tom syntes vi skulle hive ankret og sejle stille frem og tilbage over vraget, medens vi fiskede, Det var med de før omtalte gummi slanger, Der gik ikke længe, så havde Karsten en stor barracuda på krogen og efter mange lange udløb kom den ind til båden, Der var Karsten godt nok sej. Lidt senere fangede Søren og jeg også én hver, de var alle omkring 160-180cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu syntes vi ikke vi kunne rumme flere drømme fisk for denne dag så vi sejlede i havn. Dagen sluttede igen med en go´ middag og så kaldte sengen på os.

 

3 fiskedag

Vi stod op kl. 04.00 fik morgenmad medens snakken ivrigt gik om, hvad vi mon skulle prøve at fiske denne dag Vi var enige om at det blev haj fiskeri der stod øverst på ønskesedlen. Vi kørte ned til båden kl. 06.30. Tom var som de foregående dage klar da vi ankom. Vi skulle ikke sejle så langt i dag, sagde han, men vi sejlede dog alligevel i 2 timer inden vi var på pladsen. Vi fik ankret op og skulle til at få vores drivkroge til at drive for vinden men ak, det er lige som her hjemme strøm og vind ville, hver sin vej. Med det resultat at ballonerne ikke drev ret langt. På et tidspunkt havde Tom fået nok af alt det bøvl. Han gik ned i forenden og kom op med en pistol og så blev der ellers knaldet balloner til magasinet var tømt.

Medens vi så lå der og fiskede efter hajer kom der mange store sugefisk hen til båden. Karsten fik rigget en let stang til med lidt agn og der gik ikke længe så havde han fanget sin første sugefisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hev anker og sejlede længer ind mod land for at fiske efter hajer, Nu lå vi bare og drev for den smule vind der var, Der gik ikke længe før Karsten havde bid. Pulsen steg en hel del, vi var så spændte på at se dyret, Efter 10-15min. kom den til syne, det var en tyrehaj på ca. 50kg. Nu var Karsten en meget glad mand. Vi fiskede lidt videre på samme plads, men der skete ikke mere. Så sejlede vi lidt længere ind mod land. Vi skulle prøve på ca. 10m´s vand. Vi lå og drev lidt og pludselig kom der flere hundrede store jack crevalle hen til båden, det var et fantastisk syn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu sagde Søren noget jeg aldrig troede jeg skulle høre ham sige. Han spurgte om vi ikke skulle sejle hjem, da han ikke havde det så godt, Han havde et sår på ankelen og det var ved at udvikle sig til noget skidt,

Jeg ville hive mit grej ind, så vi kunne komme hjem, men i det samme havde en haj i den anden ende fået den samme ide. Den havde dog ikke bidt rigtig på krogen. Pludselig huggede den igen og denne gang fik den nogle ordentlige modhug, så den blev hvor den var. Hajen startede med at flyve 3meter ud af vandet og så var festen i gang. Der var indlagt adskillige lange udløb i løbet af den fight, men efter 15 min. kom der en meget fin spinner haj op ved skibs siden, nu var jeg også en rigtig glad og lidt brugt lystfisker.

Vi kom i havn og Tom lavede filet til os af de snapper som vi fangede dagen før. Nu skulle vi have fisk til aftensmad, det smagte fantastisk godt.

Samme aften var vi på sygehuset med Søren, Han fik noget medicin og et klap på kinden, så kunne han godt køre med os hjem igen. HUSK: rejseforsikring i USA ellers kan det blive en dyr fornøjelse at blive syg.

Fiskedag 4

Op kl. 04.00, morgenkaffe og så i gang. Søren havde bestemt sig for at blive hjemme, da han var noget sløj. Karsten og jeg var enige om at vi også i dag ville prøve at fiske hajer.

Da vi kom ned til Tom havde han lige været ude og fange brislinger, De ville være rigtig gode til at fange jack trevalle som vi så mange af dagen før.

Vi sejlede ud i det område, hvor vi havde fanget spinnerhajen. Men nu var der ikke en eneste fisk at se.

Vi flyttede lidt rundt på forskellige pladser. Ved middags tid skete der noget. Et godt udløb på Karstens stang. Han gav modhug, men ingen fisk. Da krogen kom ind havde hajen bidt agnen af lige ved krogen, så den fik da 10kg fisk med sig. På et tidspunkt så Tom nogle barracudaer 20meter fra båden, Vi greb det berømte forfang og fik kastet få gange, så havde vi, hver fået en stor fisk. Nu sejlede vi lidt længer ud for at prøve lykken, men der var bare ingen fisk der gad bide, Jeg stod og fiskede med en levende brisling hele tiden, Jeg havde nok fisket i en time så var der bid men ingen fisk, Det kunne få Karsten i gang igen, Han kastede én gang så havde han fisk på. En lille spansk makrel men, hvor de dog kæmper. Det er bare typisk Karsten, jeg har lavet alt arbejdet og så kommer han og tager fisken. Øv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fiskede videre med små agn, da Karsten igen fik en stor fisk på krogen, Fisken ville væk fra os, så det svandt hurtigt af linen på det Slammer hjul 540 som Karsten fiskede med, Hvad skal jeg gøre spurgte han, Du kan ikke gøre en skid, bremsen er jo spændt i bund, Et øjeblik senere var forfanget bidt over og Karsten kunne bare rulle de 400meter line ind igen.

Vi blev enige om at nu havde vi fået fisket nok for denne gang og bad Tom om at sejle i havn.

Vi kom i land og fik taget godt afsked med Tom og lovede ham at vi ville komme igen da vi ikke var helt færdig med at fiske i hans vand.

Næste morgen begyndte hjemrejsen..

Vi fik følgende arter:

 • spansk makrel
 • grater amberjack
 • Lesser amber jack
 • Jack crevalle
 • barracuda
 • Goliath grouper
 • Tyrehaj
 • Spinnerhaj
 • Red grouper
 • Mangroe snapper
 • Lane snapper
 • Reumosa.

Kipling Travel laver en tur over til Tom i november 2014. Den er jeg også med på, Vi laver helt sikkert flere ture til Florida fremover.

Kipling laver også en tur til gran canarie til okt.  Den er jeg også med på.

Der kan ses flere billeder og video i galleri og video.

Per Jensen