Årets fisketur

Vi var 10 mand, som alle har været med på en hel del dagture, men nu havde vi besluttet, at prøve med en 20 timers tur- hvilket vel nok er det bedste vi
har gjort nogensinde i den henseende !!! Vi var utroligt heldige med vejret,
årstiden taget i betragtning – 4 – 5 m/s og landede i løbet af dagen ca.
800 kg. torsk og bl.a. 4 – 5 målere, hvoraf Flemming så absolut fik den
største, nemlig en torsk på 15,3 kg. !!! prøv lige om i kan slå den venner!!!
1

Vi ankom til Thyborøn den 21.11.2011 kl. 01.00 hvor skipper Per beredvilligt åbnede i grejbutikken, så vi kunne få suppleret vore grejæsker. Der var herefter afgang med MS Bodil kl. 02.00 Efter at være blevet budt velkommen
af Per og altmuligmanden Henrik, gik vi til køjs i det superfine lukaf med god plads til alle og sov til kl. ca. 07.00 Hvor altmuligmanden – blæksprutten – Henrik serverede varme rundstykker og kaffe.

Fiskeriet startede på et vrag kl. 07.30 ca. 40 sømil ude og på ca. 40 m. vand. Efter et par drev, hvor det gav en del torsk og Erik bl.a landede dagens første måler på godt 10 kg., fortsatte vi til flere forskellige andre vrag og landede også på disse en del torsk og langer. At fiske på vrag er super spændende, omend man må påregne en del mistet grej, dels i vraget og evt. garnrester omkring vraget – så der er med at have tanket op !

2

Det halve af dagen gik på og omkring disse vrag – vi fik alle en pæn portion torsk og der var ingen indlagte pauser – buffeten serveredes til middag og indtoges stående. Per flytter uophørligt til nye positioner, hver gang han
konstaterer der er fisket op på den pågældende lokation og alle fiskede meget ivrigt hver gang der blevet beordret – grejet ud !

3

Om eftermiddagen flyttede Per nogle mil længere ud til nogle sten grunde på ca. 60 m. vand og så gav det rigtig mange fisk, det var ufatteligt spændende, men hårdt at drage de store fisk op fra 60 m. vand, hvilket spørger til mullerne.

Eftermiddagen gik og i det allersidste træk ved 16.30 tiden, gik det da helt amok, først fangede Flemming sin kæmpetorsk på godt 15 kg. et øjeblik efter fik Peter et gevaldigt hug og troede han havde fanget en U- båd i Whisky klassen, men det viste sig at være hele 3 torsk på EN GANG, 2 på 9 kg. og en på 12 kg. alle hev den ene store torsk ind efter den anden.
4

Så var fiskeriet slut og nu var det så 2. halveg, vi skulle have alt det her
renset og en stor del skulle fileteres, her trådte Henrik i aktion og
fileterede alt hvad folk ville have, så det hele kunne pakkes i poser og var
klar til fryseren ved hjemkomst. Det tog nogle timer og det hele var ryddet,
hvorefter Per serverede glohed asparges suppe, som gjorde rigtig godt efter
en lang trættende dag på havet. senere gik alle til køjs, for at få et par
timers tiltrængt hvile, omend det var lidt svært at falde til ro efter alle
disse kanon oplevelser i løbet af en meget begivenhedsrig dag.

5

Alle var enige om, at det var den bedste tur vi nogensinde har været på.
meget proffesionelt afviklet – et super godt skib, med god plads til alle –
masser af fisk og sidst men ikke mindst en herlig dag i selskab med 2 meget engagerede fiskere – Per og Henrik, som jeg tror nød det lige så meget som os.
6

1000 tak for en uforglemmelig tur fra 10 trætte lystfiskere, som dog er
klar til at tage afsted igen.

med venlig hilsen

Jørgen Jeppesen